H E A L T H Y & J U M M Y

Geen glutenvrij pannenkoeken meel in de kasten? Vaak heb je deze ingrediënten wel in huis om alsnog overheerlijke en gezonde glutenvrije haver bananen pannenkoekjes te maken:

  • Wat boter of olie naar keuze
  • 2 (rijpe) bananen
  • 2 eieren
  • Handje vol glutenvrije havermout
  • Handje vol rozijntjes
  • Eventueel snufje kaneel

Bereiding:

Prak de twee bananen goed met een vork tot het goedje helemaal vloeibaar is. Voeg hierbij de twee eieren en prak het nog eens goed door. Voeg de havermout en de rozijntjes toe en even doorroeren. (Je zou de rozijnen ook weg kunnen laten of vervangen door bijvoorbeeld bosbesjes).

Smelt in een koekenpan een klontje boter of (kokos)olie, schep nu twee eetlepels van het mengsel voorzichtig in de pan en laat het op matig vuur garen. Halverwege even omdraaien met een platte spatel. Als beide zijden goudbruin zijn, zijn ze gaar.

Wij bakken er 4 tegelijk in 1 grote antiaanbakpan.

Je kunt de pannenkoekjes uiteraard zo naturel opeten, erg lekker en ze vullen goed. Ook wel lekker met een lepeltje jam en clottedcream, of honing, stroop, agavestroop, extra fruit, kokosyoghurt, slagroom, of wat je maar kunt bedenken. Zoete toppings maakt het wel wat minder healthy, maar ach je moet er wel van genieten!