L A S A G N E  of  L A S A G N A

Voor ons was het eeuwen geleden dat wij lekkere lasagne hadden gegeten. De echt lekkere uit het pre-glutenvrijtijd perk vonden wij maar moeilijk te evenaren.

Maar dan is er dus nu een einde aan ons lasagneloze bestaan gekomen dankzij de Vrij Van Gluten glutenvrije lasagnebladen van Albert Heijn. Hoera hoera hoera!!!

Sausje zelfgemaakt met tomatenpuree en kruiden
En zelfs de volgende dag nóg lekkerder dan versgemaakt! Ja écht, het is mogelijk!!! I-DE-AAL weekendgerecht dus!

(No sponsering, we zijn gewoon fan).

voor ongeveer 4 personen

  • 1 scheutje olijfolie
  • 500 gram runder (of vega) gehakt
  • 1 pak lasagnebladen van Vrij Van Gluten (AH)
  • 1 fles Mutti Fluweelzachte Tomatensaus
  • 1 pak Italiaanse roerbakgroenten
  • 1 glutenvrij bouillonblokje
  • 2 theelepels suiker
  • peper, zout, Italiaanse kruiden
  • zakje geraspte kaas

Een ovenschaal en klontje boter voor het invetten

Bereidingswijze:

Bak het gehakt rul in een scheutje olijfolie.

Voeg een macaroni groentenpakket toe en bak mee tot het beetgaar is.

Voeg nu een fles tomatensaus toe.

Voeg peper, zout en Italiaanse kruiden toe.

Breng kort aan de kook en zet het vuur uit.

Leg nu een laagje lasagnebladen in een ingevette ovenschaal en doe daar een laagje van de saus overheen. Ga zo door tot alle bladen op zijn en sluit af met een laag saus.

Strooi hier over de geraspte kaas overheen.

Bak de lasagne in een voorverwarmde oven op 180 graden in 40 minuten gaar.