Zin in eens een keer iets anders dan de standaard gekookte of gebakken aardappels ? Maak dan eens deze supersnelle glutenvrije aardappelovenschotel !!
- 800 gram aardappeltjes in schil
- 250 ml ongeklopte slagroom
- 2 rode uien
- 2 knoflooktenen
- bosje krulpeterselie
- peper
- zout
- 25 gram boter
Bereiding:
Was de krieltjes in schil en doe ze in een ovenschaal, voeg 250 ml slagroom toe, 2 gesneden rode uien, een bosje gesneden krulpeterselie en 2 teentjes fijngesneden (niet geperst) knoflook. Peper en zout naar smaak toevoegen, paar plakjes boter eroverheen leggen en dan 40 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden. Halverwege even omscheppen. (Heb je grotere aardappels prik dan met een vork even wat gaatjes voordat ze de oven ingaan).