Super Snelle Glutenvrije Kaas Ui Brood
Hoezo supersnel? Nou omdat je dit glutenvrije deeg niet hoeft te laten rijzen. Het recept wordt gemaakt met kwark en bakpoeder en rijst in de oven.
Dit is wel echt een broodje wat je direct moet opeten na het bakken, dan is hij het lekkerst. Heerlijk voor bij de soep of BBQ.
Het is een behoorlijk grote portie. Dat is maar goed ook want je huis ruikt heerlijk bij het bakken van dit glutenvrije brood, je krijgt er direct trek van.
Dit brood is snel klaar want je hoeft het niet te laten rijzen en is toch lekker fluffy na het bakken.
Lekker voor bij je soepje of bij een zomerse BBQ. Vers gebakken het lekkerst.
- 250 gram glutenvrije meel of broodmix
- 250 gram kwark
- 1 snufje zout
- 8 gram bakpoeder
- 1/2 eetlepel suiker of honing
- 2 grote eieren
- 1 zakje geraspte kaas jong belegen
- 2 grote gesnipperde uien
- 1 handje gesnipperde bieslook
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
-
Verwarm de oven voor op 180 graden
-
Alle ingrediënten voor het deeg mengen in een grote kom.
-
In een ingevette ovenschaal of bakblik gelijkmatig verdelen. Nastrijken met vochtige vingers.
-
Dan de geraspte kaas, gesnipperde ui, Gesnipperde bieslook en kruiden erover verdelen.
-
Ongeveer 30-45 minuten in de oven afbakken. Het ligt er aan hoe heet je oven wordt en hoe hoog het bakblik is. Je kunt het het beste even testen of het terugveert als je er met een lepeltje op drukt (voorzichtig, het is heet!). Als het na het aansnijden toch nog niet gaar is, gewoon weer tien minuten terug in de oven zetten. Herhalen tot het goed gaar is van binnen.
Eet smakelijk! je kunt dit brood ook invriezen, verdeel het dan eerst in parten en stop het in afsluitbare bakjes of zakjes die voor invriezen geschikt zijn.