FERRERO ROCHER ?

Soms denk je met weemoed terug aan dat éne lekkers wat je nu niet meer mag eten vanwege je glutenvrije dieet, dingen zoals Ferrero Rocher !

Wij hebben een tip voor je voor het maken van hele lekkere bolletjes, een koekje die niet exact hetzelfde is maar toch ook wel dezelfde taste and feel geeft als Ferrero Rocher! Eenmaal gemaakt zul je dit recept blijven gebruiken, ook ideaal als traktatie of op feestjes!

    (+/- 20 koekjes)
  • maizena van Durya
  • 400 gram maizena
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker of vanille-essence
  • Nutella
  • Schaer chocowafels
  • twee handjes glutenvrije Cornflakes

Bereiding:

Klop de eieren totdat ze helemaal goed vermengd zijn.

Voeg vervolgens de boter (in stukjes gesneden), de suiker en de vanillesuiker toe.

Voeg dan de gezeefde maizena toe en meng dit tot een mooi wit deeg.

Maak vervolgens kleine bolletjes en druk deze plat en leg deze op de ingevette bakplaat of op een rooster met bakpapier. Het is wel belangrijk dat de deegbolletjes ver uit elkaar liggen omdat ze tijdens het bakken een stuk groter worden. Je kunt ze er ook opspuiten.

De koekjes in 15 – 20 min. gaarbakken in een voorverwarmde oven. Oventemp. ± 180ºC. Ze mogen niet bruin worden.

Vermaal de cornflakes met de chocowafels.

Rol de afgekoelde maizenakoekjes door de Nutella en vervolgens door het kruimelmengsel.

Opbergen in een goed afgesloten trommel.