Glutenvrije Bliss Balls
Snelle snack
Soms heb je gewoon zin in een snackje, maar liever niet eentje die ongezond is. Of soms wil je iets mee nemen voor onderweg of voor als je ergens naartoe gaat waarvan je niet zeker weet of je er glutenvrij kunt eten. Dan zijn deze glutenvrije Bliss Balls ideaal! Ze zijn nobake en supersnel klaar!
Het kost je echt amper tijd om ze te maken en je hebt genoeg voor twee porties, delen toegestaan. Dit verantwoorde snackje is zonder toegevoegde geraffineerde suikers, ze zijn melkvrij ( lactosevrij ), sojavrij en eivrij.
Eindeloos varieren
Je kunt variëren met de smaakjes door de toevoegingen te wisselen zoals kaneel, cacao, dadels, vanille etc. Je kunt ze ook door een andere topping rollen, zoals gemalen pistachenootjes of cacaonibs.
Het is handig om dit in een foodprocessor te maken, die doet het werk echt binnen een paar minuten voor je. (Wij gebruikten hiervoor de Magimix Compact3200XL).
Soms heb je gewoon zin in een snackje, maar liever niet eentje die ongezond is. Of soms wil je iets mee nemen voor onderweg of voor als je ergens naartoe gaat waarvan je niet zeker weet of je er glutenvrij kunt eten. Dan zijn deze glutenvrije balletjes ideaal! Het kost je echt amper tijd om ze te maken, en je hebt genoeg voor twee porties. Dit alles is zonder toegevoegde geraffineerde suikers.
- 1 rijpe banaan
- 2 eetlepels pindakaas bio
- 1 eetlepel kokosolie
- 50 gram glutenvrije havermout
- 100 gram geraspte kokos
- 3 eetlepels honing of agavestroop of ahornsiroop
- 1 theelepel kaneel of vanille extract of eetlepel cacao voor extra smaak
- 50 gram extra geraspte kokos om de balletjes in te rollen
- 1 eetlepel maanzaad eventueel toevoegen aan de kokosrasp
-
Doe de extra kokosrasp en maanzaad in een kommetje.
-
Stop alle andere ingrediënten bij elkaar in de foodprocessor (of powerblender of mengkom) en meng tot een redelijk glad geheel.
-
Als het mengsel zo stevig voelt als koekjesdeeg vorm er dan kleine balletjes van en rol deze door het schaaltje extra kokosrasp met maanzaad.
Is je mengsel nog te vloeibaar, doe er dan nog een handje havermout door en meng opnieuw, herhaal tot je de juiste dikte hebt bereikt om stevige balletjes te vormen.
-
Gelijk een portie opeten natuurlijk, andere portie in een luchtdichte verpakking doen en in de koelkast bewaren. Max. 2 dagen houdbaar in de koelkast.