Glutenvrije Rijstevlaai gebakjes
Met de Lassie Rijstbodem maak je de lekkerste rijstevlaait. Het kost wel wat tijd en geduld want je moet de gehele kooktijd blijven roeren en daarna nog bakken. Maar het is absoluut de moeite waard! Wij maakten kleine versies.
Lekker voor elk moment van de dag
Lekker bij de koffie maar ook op andere momenten van de dag. Want door zijn handzame formaatje is hij zelfs als ontbijt onweerstaanbaar. Zie foto; wij konden ons niet inhouden! Blijkbaar doet ie met een topping van fruit gezond aan.
Te veel? Neejoh!
Je kunt ze in je eentje opeten, maar trakteren gaat net zo makkelijk met deze toppertjes. En je kunt ze natuurlijk ook gemakkelijk in je lunchbox stoppen (wel koel bewaren) of als toetje eten, dus lang zullen die gebakjes echt niet in je koelkast blijven staan.
Dit recept bevat een gekregen product
Met de Lassie Rijstbodem maak je de lekkerste rijstevlaaitjes. Het kost wel wat tijd en geduld want je moet de gehele kooktijd blijven roeren en daarna nog bakken. Maar het is absoluut de moeite waard! Lekker voor elk moment van de dag.
- 1 zakje Lassie Rijstbodem (er zitten er 2 in 1 verpakking)
- 1 Ei
- 500 ml Melk
- 40 gram Suiker
- 3 Eierdooiers
- 50 gram Suiker
- 250 ml melk
- 1 Vanillepeul (of 1 theelepel vanille extract)
- 25 gram Glutenvrij bloem
- 1 paar druppels water
- 1 Banaan In schijfjes
- 18 Druiven
- 27 Blauwe besjes
- 1 vel Bakpapier
- 1 klontje (room)boter
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Schenk de melk in de pan en breek het ei erboven. Voeg de suiker toe, klop alles egaal en voeg als laatste de rijst toe.
-
Kook het mengsel onder voortdurend roeren in 14 minuten gaar tot een dikke brij en laat een beetje afkoelen.
-
Knip stroken van het bakpapier en leg dit in de vormen van een muffin bakvorm met 9 vormen.
-
Vul de met bakpapier bekleedde vormen van het bakblik met de rijstepap. Zorg dat er overal evenveel in zit.
-
Bak het geheel op een rooster in het midden van de oven op 180 graden voor 35 minuten.
-
Maak ondertussen de banketbakkersroom; Meng met een garde de eierdooiers en de suiker in een steelpan op laag vuur. Zorg dat het een glad mengsel wordt.
-
Wanneer het eigeel en de suiker mooi glad zijn voeg je de melk al kloppend met de garde toe.
-
Voeg het merg uit de vanillepeul toe of de vanilleextract. Blijf roeren.
-
Meng de bloem met een paar druppels water tot een glad papje. Wanneer de inhoud van de pan kookt zet je het vuur lager en voeg je de bloem al roerend met de garde toe. Dit zorgt ervoor dat de banketbakkersroom gaat binden en stollen.
-
Haal de pan van het vuur als de room de juiste dikte heeft. Roer er dan nog een klontje roomboter door.
-
Als de bodems klaar zijn laat ze dan eventjes afkoelen. Schep dan met een kleine lepel wat banketbakkersroom over elke bodem. (je kunt dit ook mooi opspuiten als je een spuitvorm hebt).
-
Was de druiven en bosbessen, snijd de banaan in plakjes en versier elk gebakje.
-
Dek het geheel af en laat in de koelkast opstijven. Bewaar het ook in de koelkast als je het niet direct eet.
Koel het lekkerst.